ODIJEVAJTE SE PREMA IZGLEDU SVOGA TIJELA

Svakodnevno biramo odijevne predmete za različite prilike. Iako nas mudra izreka uči da odijelo ne čini čovjeka, mnogo vremena provodimo tražeći dobitne modne kombinacije. Da bi vam olakšali izbor evo i nekoliko korisnih modnih savjeta. Kako dobiti efekat dužih nogu? Ukoliko spadate u kategoriju niskih žena vjerujte da uz par trikova možete izgledati mnogo više nego što zapravo jeste. Nosite dugačke ogrlice, kraće kragne i kombinirajte kontrastne boje. Izaberite žutu i ljubičastu ili čak klasičniju kombinaciju crvenu i crnu odjeću. Oko struka stavite kaiš sa dužim krajevima koji će vam padati niz nogu. Takođe, kada budete birali obuću birajte onu sa što manje kaiševa oko članaka.

Visoke žene trebale bi nositi slojevitu odjeću. Obucite topić preko majica ili dužu tuniku preko sukanja. Oko struka remen i neka kraća ogrlica je ono što će vas vizualno skratiti. Za visoke osobe nisu ni previše kratke ini previše duge suknje. Dakle, ona pristojna dužina do koljena će vrlo lijepo izgledati na ženama ovakve građe.

Žene sa tijelom u obliku kruške, koje imaju jače bokove, trebale bi nositi svjetlije boje za gornji dio tijela a tamnije suknje ili hlače. Haljine koje slobodno padaju i prate liniju vašeg tijela najbolja su kombinacija za žene ovakve građe. Također, okomite linije i detalji na odjeći vizualno sužavaju problematične dijelove tijela.

Osobe koje su imaju izraženji gornji dio tijela, takozvani jabučasti oblik, trebaju izbjegavati odjeću s mnogo detalja. Uski krojevi od prozirnog materijala će samo istaknuti nedostatke. Radije se odlučite za svjetlije boje sukanja i hlača, a tamnije majice s V izrezom. Naramenice jednostavno odaberite iz uporabe jer će vas one još više proširiti u gornjem dijelu tijela.

Na kraju ove priče najvažnije je da upoznate svoje nedostatke, da ih zavolite i naučite da se nosite s njima. Samo mali detalj i promjena u stilu vašeg odijevanja može učiniti das se ponosite svojim izgledom. Razmišljajte kada kupujete odjeću o svemu o onome što trebate na tijelu istaknuti a šta prikriti. Nakon ovako birane odjeće sigurno ćete se osjećati zadovoljnije kada se naredni put pogledate u zrcalo.

Objavljeno dana